Revit все още няма вграден инструмент за визуализация на осите в 3D. Единият от вариантите е в посока собствена фамилия за оси в 3D, което ще покажа по-нататък. По-лесния и достъпен начин е с DWG.

В който и да е изглед в план изолирайте категорията на осите. След това направете DWG експорт, като обърнете внимание в какви единици експортвате:

Експорт на Revit оси от план в DWG

Не ви е необходим AutoCAD за този подход. Няма да отваряме или редактираме чертежа.

Следваща стъпка е да отидете в изглед, който е на кота ±0.00 (или около нея, ако работите конструкции). Там вмъкнете експортнатия DWG с опция Origin to Internal Origin. НЕ СЛАГАЙТЕ отметката Current View Only, за да могат да се визуализират осите в 3D. За изгледите в план, ще трябва да изключите видимостта на този чертеж от VG Overrides. Ето и крайния вариант:

Вмъканти 3D оси от DWG файл в Revit

При този вариант не се визуализират номерата на осите, тъй като в 3D не се изписват текстовете от вмъкнати DWG файлове. Но за сметка на това, по тези оси можем лесно в 3D да копираме, подравняваме  и т.н.

Ако искате статии по други теми или желаете да зададете своите въпроси към лекторите от нашия учебен център, присъединете се към групата ни във ФБ: https://www.facebook.com/groups/bimuni

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.