Revit разширение за Windows Explorer

Сигурно работите на различни версии на Revit в зависимост от проектатския екип за съответния обект или често ви се налага да отворите по-стар проект и се чудите на коя версия е направен. Как може да определите версията на файла още в Windows Explorer?

Ще прескоча очевидния вариант, в който слагате версията на Revit в името на файла и ще покажа едно много по-добро решение – безплатен плъгин, който може да може да изтеглите безплатно от Autodesk App Store след регистрация от тук: Explorer Shell Extensions.

След инсталацията отидете в Windows Explorer и цъкнете с десен бутон най-отгоре върху колоните и след това изберете “More…” В панела, който се отвори, сложете отметка на Revit Version:

Настройка на extensiona за Revit

Ако искате това да важи за всички папки, от Ribbon менюто на Explorer-a изберете View->Options->Change folder and search options->View-Apply to folders. Вече ще имате и версията на Revit файловете (фамилии и проекти) в Windows Explorer:Изглед на Revit версията в Explorer-а

В допълнение при избиране на Properties с десен бутон на мишката може да видим подробности за файла (версия и т.н.), а за фамилиите може да видим даже типовете и стойностите на параметрите:

Нови свойства за Revit файлове в Properties панела

Препоръчвам този Explorer Shell Extensions за Revit да е един от плъгините, които със сигурност имате инсталирани на компютъра. При мен поне спестява много време от отваряне и затваряне на различни Revit версии 🙂

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.