Курс по BIM и Revit в КИИП Варна - трето издание

Курсове по BIM и Revit в КИИП Варна 13-24.05.2024 – трето издание

Учебен център BIM University и КИИП Варна организират за трети път курсове по BIM и Revit между 13 и 24.05.2024. Ще има различни курсове по Revit със специална програма за отделните специалности. Курсовете ще се проведат при достъчно желаещи за сформиране на група за всеки отделен курс.

Как в Revit да изпишем ±0.00 автоматично

Как в Revit автоматично да изпишем ±0.00 и абсолютна кота (видео)

В Revit винаги е липсвало автоматичното изписване на знака ± пред стойността на кота нула. Как може да използваме една и съща фамилия както за кота нула, така и за останалите нива, но така че автоматично да се изпише ±0.00? Автоматично изписване на знака пред […]

Стоманен резервоар в Advance Steel

Стоманен резервоар в Advance Steel

Основното предназначение на Advance Steel е за проектиране на рамкови и прътови стоманени конструкции във фази КМ и КМД. Успешно се използва и за малко по-различни конструкции – фасаден инженеринг, дървени конструкции, резервоари. Какви предимства дава Advance Steel при проектирането на стоманени резервоари?

Shortcut за ориантацията на View Cube в Revit

Бързи Revit съвети #9 – как да сменяме проекциите на 3D изгледа по-бързо?

Много често се налага 3D изгледа в Revit да се завърти в ортогонална проекция – например за да копираме или преместим елемент директно в 3D без да отваряме изглед в план. Вместо да цъкаме с мишката по View Cube, може да използваме бързи клавишни команди.

Как да разделим колони по нива в Revit? Split By Level plugin – ревю

Едно от първите неща, което правите в нов проект по част Конструкции, е да “прекарате” вертикалите. Най-лесно това става, ако първоначално моделирате колоните и шайбите от първия до последния етаж, като по този начин лесно премествате колоната или шайбата в план по всички нива едновременно.

Dynamo и Revit #1 - Промяна на работната равнина на плоча

Dynamo за проектанти #1 – Как да сменим Level-a на елемент от тип Floor (Видео)

При работата с Revit сигурно ви се е налагало да сменяте параметъра Level на Floor на ръка. Тогава се налага да пресмятаме на ръка новия Offset спрямо новото ниво, което е предпоставка за грешки.