Фигури за армировки в Revit от BIM Uni

Споделяме безплатно нашите фамилии за Rebar Shapes с всички, които желаят да пробват новата функционалност на Revit 2024 за изчертаване на армировъчни планове.

Съгласно БГ практика

Фамилиите са изготвени съгласно общоприетата българска практика, като е добавен параметър, в който общата дължина на армировъчните пръти се закръглява на 5cm. Ако желаете в таговете или таблиците да се изписва закръглената дължина, използвайте параметъра “Rounded Length”. Във всеки Rebar Shape има и картинка за спецификации по стария начин, ако ги използвате във версии 2021, 2022 или 2023:

Картинки на фигурата във фамилиите за Rebar Shapes

Обновени фамилии

За съвместимост с версия 2024 са направени промени във фамилиите, които се разпространяваха с темплейта за армировки на BIM Uni за версия 2021. В предишната версия на фамилиите за дължината на куките имаше само един параметър “h”, а в тази версия параметрите са два, за начална и крайна кука – “h1” и “h2”.

Ако започвате нов проект на Revit версия 2021-2023 може да работите и със старите фамилии. Ако започвате проект на версия 2024 или ъпгрейдвате стар проект към новата версия, задължително въведете в темплейта/проекта новите фамилии.

Фамилиите може да свалите безплатно от тук: BIM Uni Rebar Shapes.zip

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.