Как да инсталираме Revit 2021.1

Как да инсталираме Revit 2021 и неговите библиотеки

Новата версия на Revit 2021 се инсталира малко по-различно от досегашните. В допълние след излизането на Update 1 за версия 2021 се промениха и инсталационните панели. Как може най-безпроблемно да направим инсталацията?

Без значение дали инсталирате през Интернет или предварително сте свалили и разархивирали инсталационния пакет, след стартиране на Setup.exe се появява новия панел, където може да пременим папките на инсталация:

Стартов панел на инсталацията на Revit 2021.1

На следващия екран е много важно да изберем поне една библиотека, напр. US English Base Families 2021, за да може Revit да настрои пътища по подразбиране. Добра идея е да се инсталират и Medium Image Library:

Настройки на инсталацията на Revit 2021

Revit се инсталира основната програма и след това започва да инсталира и библиотеките, които сме заявили. По средата на инсталацията ни дава възможност да стартираме Revit, а библиотеките да продължат да се слагат във фонов режим. НЕ избирайте Start на този екран, изчакайте инсталацията да приключи и тогава стартирайте Revit:

Инсталацията на Revit е до половината

Тъй като библиотеките се свалят от Интернет, приключането на инсталацията може да отнеме време. Ако сте с последния update на Windows 10 (версия 2004), който има проблеми с прекъсване на мрежата, може да се окаже, че нещо не се е инсталирало. Може да го инсталирате по-късно. Вече след окончателно приключване на инсталацията, може да стартирате Revit:

Финален екран на инсталацията на Revit 2021

Тъй като Revit не инсталира автоматично пълните библиотеки с фамилии, трябва да ги свалим “на ръка” от тук – Autodesk Revit 2021 Content. Препоръчително е да свалите и инсталирате RVT2021_ENU_Metric_Libraries.exe (exe – 1.2GB)  и RVT2021_ENG_Libraries.exe (exe – 1.3GB). Ако имате грешка при инсталацията както на по-горната картинка, изтеглете и RVT2021_ENU_Metric_FamTemplates_Templates.exe (exe – 123MB):

Инсталиране на библиотеки за Revit 2021

Много е важно като инсталирате (на практика само разархивирате по папките) библотеките, да стартирате *.exe-то с десен бутон на мишката и “Run as administrator”, за да няма проблеми при презапис на папките:

Правилно разкомпресиране на библиотеките на Revit

Имате ли други въпроси по инсталацията на Revit – може да ги зададете в нашата Facebook група: https://www.facebook.com/groups/bimuni

 

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.