Currently Empty: 0.00 € (0.00 лв.)
Начало › Форуми › Revit за Архитектура › Пресичане на колони със стени
- Тази тема има 3 отговори, 2 участника, и е последно обновена преди 4 weeks от
Живко Митев.
Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)
- АвторПубликации
- 25.03.2026 в 8:33 #20223
Янко ПетровУчастникЗдравейте! Имам следното питане. При готов модел с поставени структурни колони, които не са за всеки етаж, а от първия до последния, как мога да джоинна всички колони с пресичащите ги стени без да ги избирам една по една. Предварително казвал, че не разбирам от динамо. Има ли начин това нещо да се случи за целия модел.
25.03.2026 в 17:23 #20225
Живко МитевОтговорникНяма вграден инструмент за join на мнного елементи един с друг. Трябва да се ползва плъгин/Dynamo. Ето линк за изтегляне на безплатен плъгин: Autodesk App Store: Auto Join Ez. Сваляш и инсталираш. Би трябвало да се появи меню MLabs. Не съм тествал плъгина, но от демото изглежда добре.
25.03.2026 в 22:36 #20226
Янко ПетровУчастникНа версия 2026 работи добре. Даже джоинва колони с колони, което до някъде е добре, но ако си направил щайбата с нейните глави, ги прави на цяла шайба. Това малко не ми харесва, но за ъглови колони е добре. На версия 2020 при мен работи автоматично само By Selection. Благодаря за линка
26.03.2026 в 9:00 #20227
Живко МитевОтговорникВ такъв случай можеш да редактираш фамилията на колоната, като очертаеш със Symbolic Line контура на колоната и съответно го заключи към Ref плановете. Когато колоната се Join-e към шайбата, контурът остава и няма значение дали колоната е join-ата или не. Виж приложената картинка.
Прикачени файлове:
You must be logged in to view attached files. - АвторПубликации
Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)
- Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.