Currently Empty: 0.00 € (0.00 лв.)
- Тази тема има 3 отговори, 2 участника, и е последно обновена преди 4 months, 1 week от
Живко Митев.
Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)
- АвторПубликации
- 20.12.2025 в 10:22 #20089
Янко ПетровУчастникЗдравейте! Имам следното питане относно един проект. В архитектурата, имам едно файл в който се работи сутерена и първия етаж със ситуацията. Към този файл има линкнати 4 секции, които се разработват отделно всяка за да не стане файла много тежък. Дотук добре, но трябва да се разботи и ВиК. Как е добре да се работи и как към основния файл да се линкнат секциите с ВиК за да може да се работи общия файл. Още нищо не съм пробвал и затова питам за помощ. Благодаря!
22.12.2025 в 10:36 #20090
Живко МитевОтговорникВиК моделът би трябвало да е значително по-лек от архитектурата. Няма ли да е по-удобно той да се работи в един модел? Тогава няма да имате проблем с линкване на отделни секции за ВиК.
22.12.2025 в 11:16 #20091
Янко ПетровУчастникПо принцип идеята не е лоша, но определено нещото, което ме притеснява е организацията при започване на техническата фаза и изготвяне на чертежите. Ще трябва да се направи супер организиране на целия модел и чертежите. Във ВиК има доста повече чертежи. Иначе всяко местене и корекция дирекрно ще си кореспондира между архитектура и ВиК. Не знам как ще се отрази линкването върху общия модел като тежест на обекта и там започне да се моделира ВиК.
22.12.2025 в 11:43 #20092
Живко МитевОтговорникВиК-то ще моделирате в негов си модел. Там ще load-вате последователно линковете на тази архитектура, която ви трябва – сутерен, секции и т.н. Само за печат на разрези ще се наложи да са покажете всички линкове на архитектура едновременно. В общ модел може да линквате ВиК-то само за съгласуване.
- АвторПубликации
Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)
- Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.