Начало Форуми Общ Архитектура и ВиК

Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)
  • Автор
    Публикации
    Янко Петров
    Участник

Здравейте! Имам следното питане относно един проект. В архитектурата, имам едно файл в който се работи сутерена и първия етаж със ситуацията. Към този файл има линкнати 4 секции, които се разработват отделно всяка за да не стане файла много тежък. Дотук добре, но трябва да се разботи и ВиК. Как е добре да се работи и как към основния файл да се линкнат секциите с ВиК за да може да се работи общия файл. Още нищо не съм пробвал и затова питам за помощ. Благодаря!

Живко Митев
    Отговорник

ВиК моделът би трябвало да е значително по-лек от архитектурата. Няма ли да е по-удобно той да се работи в един модел? Тогава няма да имате проблем с линкване на отделни секции за ВиК.

Янко Петров
    Участник

По принцип идеята не е лоша, но определено нещото, което ме притеснява е организацията при започване на техническата фаза и изготвяне на чертежите. Ще трябва да се направи супер организиране на целия модел и чертежите. Във ВиК има доста повече чертежи. Иначе всяко местене и корекция дирекрно ще си кореспондира между архитектура и ВиК. Не знам как ще се отрази линкването върху общия модел като тежест на обекта и там започне да се моделира ВиК.

Живко Митев
    Отговорник

ВиК-то ще моделирате в негов си модел. Там ще load-вате последователно линковете на тази архитектура, която ви трябва – сутерен, секции и т.н. Само за печат на разрези ще се наложи да са покажете всички линкове на архитектура едновременно. В общ модел може да линквате ВиК-то само за съгласуване.

Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)
  • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.