Начало Форуми Общ Проблем със stairs

Преглеждане на 8 съобщения - от 1 до 8 (от всички 8)
  • Автор
    Публикации
    SilviyaP
    Участник

Здравейте, имам следният проблем-създавам монолитна стълба cast in place, но автоматичната посока, която ревит показва е обратна на реалната. Когато я изтрия и опитам аз да я сложа от анотации, пак я слага наобратно. Когато стълбата се отвори в едитор, посоката е правилната. Как да оправя този бъг? Благодаря!

Прикачени файлове:
    You must be logged in to view attached files.
    SilviyaP
    Участник

I още един въпрос-когато се опитам да заредя таг за стълба, Revit ми вади това съобщение(прикачам снимка). Независимо дали е тагът, който създадохме на курса или този от библиотеката на ревит.

Прикачени файлове:
    Живко Митев
    Отговорник

Здравейте, по първия въпрос – най-вероятно е сменен типа на стрелката на стълбата. Маркирайте я (стрелката) и я сменете от Automatic Up/Down Direction на Fixed Up Direction.
    По втория въпрос – опитвате се да тагнете стълба с таг за стълбищно рамо. Направете таг за стълба или ако искате да тагнете само рамото, го изберете с единично натискане на клавиша Tab и после цъкване с мишката.

Прикачени файлове:
    Asen
    Участник

Здравей Живко,
    1. Защо не мога да задам друг вид материал освен C20/25?
    Благодаря ти ?

Прикачени файлове:
    Живко Митев
    Отговорник

Здравей, а като избереш бутона с трите точки, не се ли появява Material Browser-a?

Прикачени файлове:
    Asen
    Участник

Здравей,
    Много пъти опитвах както на трите точки така и на правоъгълничето до него. Работя с твоя темплейт, но не съм качквал никакви други библиотеки. Също така когато направих стълба и исках да и задам material for model behavior на версия 2022 няма такакава отметка. Също така за стълбата не мога да задам материал на ниво фамилия.
    Благодаря ти !

Живко Митев
    Отговорник

Здравей, проверих задаването на материал – при мен няма проблем да стане. Прати картинка на Material Browser-a как ти се отваря. Би трябвало да можеш и на ръка да изпишеш материала – напр. “Concrete – C25/30”. Относно in-place стълбата: много е вероятно да не си в правилната категория и затова да няма “Model Behavior” и Structural Material. Провери да не си ги направил от категория “Stairs”. In-place стълбите ги правя от категория “Structural Framing”.

Прикачени файлове:
    Живко Митев
    Отговорник

Ако не се показва Material Browser-a, тук са описани варианти за решение: Material Browser does not launch when accessed through Revit

Преглеждане на 8 съобщения - от 1 до 8 (от всички 8)
  • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.