Начало Форуми Advance Steel Проблем с чертане в Model View

Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)
  • Автор
    Публикации

Здравейте,

Доста нова съм с Адванс и предварително се извинявам за питането. Направила съм си няколко нива в модела и изчертаването в равнината на всяко от тях стана бързо и лесно. Когато, обаче, създадох моделни изгледи по няколко оси, установих, че не мога да работя нормално в тях. Програмата по някаква причина не ми дава да чертая вертикално по ос У (равнината си е ХУ). Пробвах с изключване и включване на снапове, орто, полар, но нищо. Къде бъркам?

Живко Митев
    Отговорник

Най-вероятно не сте завъртяли координатната система да бъде успоредна на изгледа. Вижте по View Cub-a дали посоката “Top” е към вас и сменете координатната система. Най-лесно става с UCS->View (вижте прикачената картинка).
    Проверете също така да не би да сте включили неволно 3D Object Snap (F4)
    Ако не стане, дайте линк към модела.

Прикачени файлове:
    You must be logged in to view attached files.
    Живко Митев
    Отговорник

Видях вашия модел – използвате Levels и това е проблема. Изключете ги от тук:

Прикачени файлове:
    You must be logged in to view attached files.

Здравейте, много благодаря за обратната връзка. Аз по-рано днес също установих, че е заради нивата. При изгасена лампичка на ниво, името му все още е болднато, което явно означава, че е активно и вероятно програмата го приоритизира и се опитва да чертае в него. Деактивирах го и всичко си тръгна наред.
    Хубав ден!

Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)
  • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.